CryptocurrencyExchangerFuture

Projek Crypto Yang Meyakinkan Untuk 2024

Peluang Untuk Ubah Kekayaan Hidup Menanti Anda

Tahun 2024 sudah tiba dan seperti yang dijangka, Crypto Bull akhirnya mula bergerak. Jika anda ikuti pasaran kripto, anda akan lihat bahawa harga telah mula meningkat dalam beberapa bulan yang lalu.

Kita tahu bahawa terdapat banyak petunjuk bullish yang datang dalam tahun baru ini tetapi tidak terhad kepada:

 • Event Bitcoin Halving Berikutnya — Ini berlaku kira-kira setiap empat tahun dan dianggarkan sepatutnya berlaku pada sekitar April 2024.
 • Jangkaan Rate Cut — The Fed telah beri isyarat bahawa mereka berhenti menaikkan kadar kerana inflasi boleh dikawal, dan berkemungkinan besar kita akan melihat beberapa potongan kadar faedah pada tahun 2024. Ini akan meningkatkan liquidity dalam pasaran dan membolehkan lebih ramai pelabur.
 • Kelulusan ETF Bitcoin BlackRock — Walaupun tidak dijamin, ramai yang mengharapkan ini akan berlaku pada awal Januari. Apabila institusi kewangan terbesar di dunia menyokong secara besar-besaran dunia kripto, anda tahu industri ini bersedia untuk mendapat manfaat yang besar.

Bila anda lihat perkara ini, dan lihat  banyak situasi buruk dalam industri (FTX, Binance, dan sebagainya) telah dipaksa keluar dari medan permainan, tanda-tanda semuanya seperti memberi isyarat hijau.

Bagi saya, ia menandakan peluang bagi investor biasa untuk menikmati keuntungan yang akan mengubah hidup. Kali terakhir Bull Run pada tahun 2021, portfolio kripto saya meningkat 40 kali ganda, dan kali ini, saya berharap untuk lakukan dengan lebih baik lagi. Anda juga boleh lakukan perkara yang sama dengan invest di tempat yang sepatutnya.

Inilah cara saya menyusun sebahagian besar portfolio saya untuk bersedia menghadapi tahun 2024.

AI Akan Berkuasa Tahun Ini!

Secara keseluruhan, saya yakin bahawa AI akan mendominasi tahun 2024 dan dalam portfolio saya ada AI. Selama beberapa tahun ini, kita telah melihat OpenAI, Google, Meta, dan lain-lain memperkenalkan aplikasi AI, dan sekarang kita mulai melihat beberapa contoh penggunaan yang menarik di sektor ini untuk kripto. First, Bittensor, yang banyak dianggap sebagai “Ethereum of AI” kerana telah menjadi lauching pad untuk beberapa projek subnet yang dijanjikan.

 • Bittensor — $TAO
 • Autonolas — $OLAS

Walaupun tidak tersenarai dalam Top 10 saya, saya juga hold:

 • Agoras — $AGRS
 • AI Power Grid — $AIPG
 • enqAI — $ENQAI

Gaming Coin Dan Real World Aset

Saya juga sangat yakin dalam RWA (Real World Assets) dan Gaming, keduanya akan menjadi kunci utama untuk tahun 2024. Saya juga hold:

RWA

 • Realio — $RIO
 • Wadzpay — $WTK

Gaming

 • Nakamoto Games — $NAKA
 • Render — $RNDR

Project Crypto Yang Mungkin Best

I think antara 4 ni ada future yang nice

 • TRIAS — $TRIAS
 • Alkimi — $ADS
 • Morpheus Network — $MNW
 • Chainge Finance — $CHNG

Bagaimana Hendak Pastikan Tahun ini Tahun Yang Menguntungkan

Walaupun banyak daripada projek-projek ini telah mendapat keuntungan yang stabil pada tahun 2023, masih banyak lagi projek untuk berkembang pada tahun baru ini. Ini cara saya buat jika saya mulakan portfolio baru:

Pilih Strategi Investment

Adakah anda akan melabur 100% dalam satu projek yang sangat meyakinkan, atau letakkan investment anda di beberapa token yang berbeza? Setiap laluan mempunyai kelebihannya tersendiri dan secara peribadi, saya suka pecahkan aset saya melalui beberapa mata wang kripto yang berpotensi tinggi, yang mana saya tidak akan bergantung pada satu aset sahaja. Walaupun tidak semua akan membawa nasib yang baik, saya yakin bahawa kebanyakannya akan  membawa profit walaupun jauh dari apa yang saya harapkan.

Beli Ketika Harga Turun 

Kripto sangat volatil dan harga bertukar dari hari ke hari. Dengan ikuti carta di laman web seperti Coingecko.com, anda akan dapat lihat data harian dan sejarah untuk setiap projek. Walaupun mungkin tergoda untuk FOMO ke dalam projek yang mengalami lonjakan harian yang besar, tahan godaan tersebut dan tunggu sehingga mata wang yang ada dalam senarai belanja anda mengalami ‘red day’, yang membolehkan anda DCA (Dollar Cost Average) ke harga yang berpatutan.
 

Sabar

Kadang sukar untuk kita menyimpan mata wang yang tidak bergerak seperti yang dijangkakan. Walau bagaimanapun, kalau anda sudah lakukan kajian yang tepat dan mempunyai keyakinan yang kuat, tahan godaan untuk keluar dari pergerakan besar terlalu awal. Ini mungkin menjadi bahagian yang paling sukar dalam dunia kripto, tetapi ia juga akan beri anda kepuasan bila investment anda akhirnya membuahkan hasil.

Ambil Keuntungan Secara Beransur-ansur

Saya faham. Kita semua berada di sini untuk menghasilkan wang. Bila euforia 2024 bermula, harga akan mulai meningkat dengan sangat cepat & pantas. Anda mesti tidak tengok sahaja, jadi pastikan ambil sedikit keuntungan di sepanjang masa itu dan pastikan anda sekurang-kurangnya telah mengembalikan investment awal anda, dan  selepas itu apa sahaja akan menjadi profit anda. Saya telah hadap kesedihan pada tahun 2022 dengan $LUNA dan tidak mahu anda mengalaminya juga.

Buat Penyelidikan Sendiri

Lihat, saya telah capai banyak kejayaan dalam dunia kripto, tetapi jangan hanya bergantung pada kata-kata saya. Sebelum membuat sebarang investment, lakukan penyelidikan anda dan yakin pilihan yang anda rasa selesa dengannya. Terdapat banyak sumber yang hebat seperti Crypto Twitter, buletin, dan lain-lain. Akhir kata, anda bertanggungjawab dengan bagaimana anda mengagihkan sumber kewangan anda dan anda tidak perlu pun invest dalam apa-apa yang membuat anda tidak yakin. Kripto sangat berisiko dan peristiwa black swan boleh berlaku pada bila-bila masa. Bersedia untuk berkemungkinan mengalami kerugian besar pada bila-bila masa. Apa yang saya dapati adalah semakin banyak penyelidikan yang anda lakukan sebelumnya, semakin cerah peluang anda untuk capai kejayaan yang luar biasa.

 

D.Y.O.A & D.Y.O.R !

 

Disclaimer

Saya bukan financial advisor. Apa yang saya share adalah pengalaman, pandangan, dan result saya sendiri yang saya nak share and educate korang. Saya takde ambik apa-apa profit dari website, projek, coins atau sebagainya yang saya mention dalam ni.

Disclaimer (again)

Content dalam blog atau artikel ini bukan “financial advise”. Semua informasi adalah bertujuan untuk “educational purpose” sahaja. Aku bukan affiliated dengan mana-mana website, crypto projects, atau coin yang terdapat dalam post ni. 

“Only invest what you can afford to lose.”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button