CryptocurrencyExchangerFuture

50+ Coins Tak Lama Lagi Jadi 0$ Menurut ‘Binance’ Scam Game???

Heyyo guys! Post aku kali ni tersangatlah penting untuk masa depan korang dalam dunia crypto! So tarik nafassss and aku nak korang ready untuk hadam apa yang korang akan baca lepasni.

So Binance baru-baru ni ada publish satu article dan menurut article tersebut, lebih kurang 50 cryptocurrencies mungkin tiada nilai in future! Maksud dia apa kat sini? Means duit yang korang invest boleh hilang and mungkin akan kena scam. Binance state benda ni as RED FLAGS.

DAPPBAY

DappBay ni Binance yang launch. Ianya diciptakan atas sebab nak identify web3-related apps yang baru. Ada feature yang dipanggil “Red Alarm” ada kat dalam DappBay ni masa ianya baru develop. Function dia untuk elak duit kena trap and untuk elakkan apa-apa projek scammer dari masuk.

RED ALARM

Tambahan info pasal Red Alarm ni adalah ianya nak kenalpasti sama ada sesuatu projek tu acceptable ke tak and ada 2 parameters yang di akan detect. Satu, ye ke tak projek tu act as iklan. Kedua, krew-krew projek tersebut ada ambik ke tak duit users atau dorang memang betul-betul buat kerja which is run the projek.

Red Alarm dah identify 50 projek yang ada unsur penipuan berdasarkan 2 parameters yang aku explain tadi. Sebetulnya projek tu sebenarnya shitcoins dimana nama Shiba Inu, Dogecoin and Binance dah di modified. Nama-nama ni kan famous? So scammer ni guna these popular names untuk scam users.

Senang cerita, duit korang kena curi. So hati-hati ya.

AUDIT REPORT

Bila projek tu listed kat decentralized exchange macam Binance, FTX, or Kucoin, dorang wajib ada audit report. Kontrak ni dibuat dimana token, smart contract, invest and investment reports dinamakan. Semua benda ni ada pros and cons dia. Bila sesuatu projek tu diaudit, semua benda terkeluar, meaning that, everything diambil kira.

Walaubagimanapun, mana-mana company yang listed dalam DEX, audit tidak diperlukan. Sebab tu ada sesetengah developers datang kat DEX untuk start projek sebab nanti dorang tak perlu diaudit pun. 

Ianya dibina so that siapa yang invest dalam liquidity pool dorang terlepas dengan team developer and sesiapa je mastermind dorang. Lepastu dorang reduce harga token sampai zero dengan run projek yang sama.

SCAM GAME

Individu-individu macam ni sengaja je naikkan harga token dorang dimana dorang boleh gain sampai 500% – 700% sehari! Bila ramai nampak ni, semua jadi tamak and makin nak invest lagi banyak duit. Dorang pump guna duit sendiri. 

Scammers ni sengaja inflate harga token then kenaikan sampai 500% – 700% dalam masa sehari. So semua orang jadi tamak. Dorang invest duit and pump duit tu. Bila FOMO is created and volume makin naik, kat sini lah dorang start scam game dorang.

Tak lama lagi Binance akan blacklkst 50 tokens yang aku akan listkan kat bawah ni sebab Binance sendiri yakin yang dorang ni semua penipu.  Check portfolio korang kalau-kalau ada mana-mana token kat bawah ni:

  1. BabydogGas
  2. WEB DAO
  3. TATE TOKEN
  4. DRI
  5. SmurfsINUP
  6. BTCBULLDOG
  7. BinanceYield
  8. BinanceWeb3
  9. BNB Yield
  10. BNBGrow
  11. Binancecoin- Shit Coin
  12. BNBGlow
  13. BNBStake
  14. BNBMiner
  15. Alrihia Crypto
  16. AgeraFinance
  17. Safe Zone
  18. CryptosTribe
  19. HoneyFarm
  20. SuperStep
  21. Cyborg Stables
  22. French Football
  23. ELRON
  24. PunkPanda
  25. GlamerCoin
  26. FORSAGE OFFICIAL
  27. BNBSeed
  28. Walky World
  29. BNB Miner
  30. Neoteric Finance
  31. Smart Chain Defi
  32. ArtemisX
  33. Baby Luna
  34. EraDex Labs
  35. Baked Beans
  36. Farmer Shiba
  37. Futblista
  38. SEXN
  39. Panda Pets
  40. DiamondLock
  41. Landex
  42. Walkee
  43. Metamax Online
  44. WEB3.O
  45. caishenCoin
  46. Grinch Bucks
  47. Cheems Cat
  48. Tegridy
  49. The BNB Crops Farmer
  50. MilkyWay

LEBIH 20 COINS YANG BINANCE BARU LETAK DALAM LIST RED FLAG DORANG

TikTak Token • The BUSD crops Farmer • Forest Tiger • 1Cent • Safe Zone • Day of rights • BearnFi • Crypto Worms • Solana Farm • Doomer • MY FARM PET • SolwapFinance • carswap • Waterfall Finance • Koala’s world • ZILLION AAKAR XO • Beep Staking • Lucky Squid Game • BTCClub • Baby7Dao

70 COINS

Sorry guys, initially ada 50 coins je and then ada lagi tambahan 20 coins yang Binance baru keluarkan dalam list masa aku tulis article ni. Korang boleh jugak check sendiri list ni kat bahagian Red-Alarm bila korang bukak websife dappbay.bnbchain.org

APA NAK BUAT?

Korang jangan give up nak invest. Kalau korang ada invest kat mana-mana and ada profit, jual je 90% terus. Boleh tinggalkan lagi 10% tu and biar je. Anggap je yang 10% tu based on luck.

Bukannya aku nak cakap esok harga terus jadi ZERO. Benda ni take time. Binance tengah shortlist nama-nama and majoriti data ni ada dalam simpanan dorang. Dorang percaya yang coins ni dalam bahaya.

MIRACLE/KEAJAIBAN

Ada 2 sebab mungkin orang suka dengan shitcoin. First, harga murah. Second, bila dipump, dorang boleh dapat 2 – 3 kali ganda. 

Dorang macam percaya yang keajaiban boleh berlaku and harga boleh naik. Benda ni tak mustahil. 

Bila kita analyse secara matematik, market cap shitcoin ni rendah tapi market value dia tinggi melangit. So kalau token tu hit $1, creator akan dapat banyak gila duit.

Baguslah kalau korang tak terpedaya dengan kuantiti shitcoin. Plus, kita kena utamakan KUALITI dari KUANTITI. Even korang baru dapat 1 sen nilai dari coin korang, tapi korang rasa yakin yang duit korang tu selamat.

Nasihat aku, elakkan lah guna shitcoin. Invest apa yang korang yakin dan berani ambik risiko tu. 

“Only invest what you can afford to lose.”

Disclaimer

Content dalam blog atau artikel ini bukan “financial advise”. Semua informasi adalah bertujuan untuk “educational purpose” sahaja. Aku bukan affiliated dengan mana-mana website, crypto projects, atau coin yang terdapat dalam post ni. 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button